بعد از اولین معاینه دندان کودک، باید به طور مرتب هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه نمایید و در برخی موارد که خطر پوسیدگی دندان احساس میگردد، باید طبق توصیه دندانپزشک به طور مکرر برای معاینه مراجعه شود.مراجعه منظم به دندانپزشک شانس سوراخ شدن دندان کودک را کمتر میکند. با تمیز شدن دندانهای کودک، پلاک یا جرم روی دندان پاک و از طرفی استفاده از فلوراید نیز در تقویت مینای دندان کودک ضروری میباشد.گاهی اوقات ممکن است دندانهای کودک نیاز به پرشدن و یا دیگر موارد دندانپزشکی داشته باشد. که برای کودکانی که هنوز دندانهای شیری دارند ضروری است به این دلیل که وجود حفره یا سوراخ در دندان برای کودکان بسیار دردناک میباشد. وجود دندانهای شیری سالم نقش مهمی در جویدن غذا، درست صحبت کردن کودکان و درآمدن دندانهای دائمی در جای مناسب دارند.اگر کودک تجربهی خوبی از رفتن به دندانپزشکی داشته باشد، اعتمادش بیشتر گردیده و بدون ترس مراجعه خواهد کرد و با این کار عمر سلامت دندان در کودک افزایش میابد.
سوال:من یک پسر یازده ماهه دارم و برای جلوگیری از مشکلات دندان و لثه در آینده،چه اقدامی باید انجام بدهم ؟
پاسخ: استفاده از فلوراید هر 6 ماه یک بار را فراموش نکنید
توجه داشته باشید کوچولوها با شیشه حاوی شیر یا قند داغ نخوابند
در صورت لزوم فقط از پستانک ارتودونتیک استفاده نمایید
مواظب باشید تا قطره آهن، دندانهای شیری را سیاه نکند
در نوزادان پس از نوشيدن شير، به ويژه پيش از درآمدن دندان ها، لثه های نوزاد را با پنبه آغشته به آب ولرم، شستشو نمایید.
سوال: کودک را از چه سنی باید به دندانپزشک ببریم؟
پاسخ:هنگامیکه کودک به یک سالگی رسید، زمان مناسبی است تا دندانها، لثه، بافت دهانی و استخوانهای صورت وی توسط دندانپزشک معاینه شود.
سوال: چه مواد غذایی برای سلامت دهان و دندان کودکان ضروری میباشد؟
پاسخ:مواد غذایی غنی از آهن مانند حبوبات شامل لوبیا عدس و پروتئین ها شامل گوشت قرمز و تخم مرغ، پروتئین حیوانی، شیر و بادام زمینی و جوانه ها سرشار از پروتئین میباشند.همچنین سبزیجات مثل کاهو، کلم سبز، و جعفری . ویتامین ها شامل میوه جات مختلف کدو حلوایی، هویج، سیب زمینی و بروکلی مملو از ویتامین A هستند.
سوال: زمان رویش دندانهای شیری از چه وقت آغاز می شود؟
پاسخ: از ۶ ماهگی آغازمی گردد و تا حدود ۵/۲ سالگی طول می کشد .از دندانهای شیری کودک باید مراقبت شود تعداد دندانهای شیری ۲۰ عدد میباشد. از حدود ۵/۵ تا ۱۲ سالگی به تدریج دندانهای شیری لق شده و می افتند و هر دندان شیری که می افتد ۲ تا ۶ ماه طول می کشد تا جای آن دندان دایمی در بیاید همچنین تعداد دندانهای دایمی نیز ۳۲ عدد میباشد.
سوال:دلیل پوسیده شدن دندان ها چیست؟
پاسخ:بعد از غذا، لایه بیرنگ و چسبنده که نام آن پلاك دندانی ست روی سطح دندانها تشكیل میشود. این پلاكها در برخی نقاط مثل طوق دندان، سطح جونده و فاصله تماس بین دندانها بیشتر شكل میگیرد. باکتریهای موجود در پلاک از مواد قندی غذاها تغذیه می کنند و در جریان این کار اسید تولید می گردد .این اسید تولید شده مینای دندان را حل کرده وپوسیدگی ایجادمی کند البته اگر به صورت منظم و حداقل دو بار در روز مسواك بزنید، پلاكها و میكروبها از روی سطح دندان جابهجا شده و مانع اسیدی شدن بزاق دهان نیز میشود.